2014-07-31

A Hyundai Heavy Industries és a Manitu Solar Kft. partnerséget kötött Hyundai napelemek magyarországi értékesítésére (sajtóközlemény)



A koreai Hyundai Heavy Industries és a Manitu Solar Kft. ma jelentette be, hogy a két cég hosszú távú együttműködés megkezdésében állapodott meg a magyar napelem piacon. Első lépésként a két cég a Hyundai napelem portfólióra vonatkozóan értékesítési megállapodás kötött. Ez a megállapodás lehetővé teszi a Manitu Solar Kft. részére a Hyundai legkorszerűbb, magas minőségű napelem moduljainak értékesítését Magyarországon. Az együttműködés 2014 nyarán kezdődik meg.

A magyar napelem piac még mindig a legkisebbek közé tartozik az EU országaiban, habár jelentős növekedésen ment keresztül az elmúlt két évben. 2013-ban a magyar napelem piac közel járt a 20MW teljesítményhez, ami az előző évi szinthez képest legalább kétszeres növekedést jelentett. Amíg az olyan klasszikus napelem piacok, mint Németország és Olaszország, visszaesést mutattak a közelmúltban, a Hyundai és a Manitu Solar együttműködése támogatólag hat majd a Hyundai napelemes jelenlétének erősítésére a Kelet-Európai piacokon.

"Örömmel tölt el bennünket, hogy Manitu Solar megkezdi termékeink értékesítését,” – mondta James Kim, a Hyundai Heavy Industries alelnöke. „A Manitu Solar sikeres és nagy múlttal rendelkezik nagyszámú ügyfeleinek kiszolgálásában. Ügyfél hálózatuk a hazai piaci szegmensekre koncentrálódik, ahol mi növekedést szeretnénk elérni, és a kapcsolatuk a helyi napelemes rendszerek kivitelezőivel bizonyára támogatni fogja a rövid és hosszú távú növekedési terveinket.”

A Manitu Solar úgy tekinti az új értékesítési megállapodást, hogy az utat nyit egy keresett termék ügyfeleikhez való eljutásához.

„Megnövekedett igény érzékelhető ügyfeleink részéről a megbízható és elismert gyártóktól származó, jó minőségű termékek iránt,” mondta Nagy Norbert, a Manitu Solar képviselője. „A Hyundai világszínvonalú termékeket gyárt, és a napelem piaccal együtt növekszik. Büszkék vagyunk és örülünk, hogy Hyundai napelem paneleket ajánlhatunk vevőinknek és helyi partnereinknek.”

Mindkét társaság elkötelezett a hozzáadott értéket tartalmazó ajánlatok nyújtásában, ami hosszú távon biztosítja a jövedelmezőséget ügyfeleiknek, és a hosszú távú együttműködés iránt, valamint marketing területen is együttműködést terveznek a Hyundai napelemek vonatkozásában a magyar piacon.

A Hyundai Heavy Industries
A Hyundai Heavy Industries (HHI) a világ legnagyobb hajóépítő vállalata. A HHI 2003. évi konszolidált árbevétele 51,3 milliárd USD volt 7 fő üzleti területről: hajóépítés, offshore, ipari létesítmény, motor- és gépgyártás, villamossági rendszerek, építési berendezések és zöld energia. A HHI Zöld Energia Divíziója napelem cellákat és modulokat gyárt Koreában évi 600 MW kapacitással. A HHI a 2014-es ’Fortune Global 500’ a 209. helyen szerepelt.

A Manitu Solar Kft.
A Manitu Solar az egyik piacvezető napelemes cég Magyarországon, kiterjedt helyi értékesítési hálózatot épített ki. Budapesti értékesítési központjukkal és talán a legnagyobb magyarországi napelemes tartozék-készlettel a Manitu Solar Kft. a kelet-európai régió elkötelezett napelem disztribútora. A Manitu Solar nettó árbevétele 2013-ban 520 millió forint volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése